INZERCE
Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce

Pokud seženete tyhle těstoviny tak určitě vyzkoušejte tuhle dobrotu. V tomto receptu spojil dva své oblíbené pokrmy Bolognesse omáčku a zapečené těstoviny a tím vytvořil tak dokonalé nevšední spojení chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g velkých těstovinových mušliček nebo conchiglioni gigante Přidáno do
  • 200 g mascarpone Přidáno do
  • 100 g kuličky fit mozzarelly Přidáno do
  • velký svazek bazalky nasekaný Přidáno do
  • 3 stroužky česneku drceného Přidáno do
  • 100 g parmazán nastrouhaný na servírování Přidáno do
  • 1 polevková lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 Střední Cibule nakrájené nadrobno Přidáno do
  • 3 Stonky řapíkatého celeru Přidáno do
  • jemné nakrájeného na kostičky Přidáno do
  • 2 Střední mrkve nakrájené na jemné kostičky Přidáno do
  • 400 g mletého hovězího masa z řeznictví Přidáno do
  • 2 stroužky česneku rozdrceného Přidáno do
  • 250 ml červeného vína Přidáno do
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce mleté sladké papriky Přidáno do
  • 3 bobkové listy Přidáno do
  • 200 g konzervy sekaných rajčat Přidáno do
  • pinch cukru Přidáno do
  • 1 lžíce balzamikového octa Přidáno do
  • pinch oregána Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na boloňské ragu si rozehřejte olej ve větším hrnci.

2. Krok

Vsypte mleté ​​hovězí maso, zvyšte plamen a za pravidelného míchání opékejte dokud mleté ​​maso nezhnědne a neoddělí se na menší kousky. Poté maso vyndejte bokem a přidejte do stejného hrnce znova trochu oleje a opět v něm vytvořte nový základ z cibule, celeru a mrkve s trochou koření. Restujte tak dloho dokud nebudou měkké a lehce zlatavé barvy.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
3. Krok

Přidejte česnek, mletou papriku, a rajčatové pyré a opékejte dokud se vše krásně nespojí, pak zalijte vínem a nechte jej odpařit, do hrnce přidejte zpět orestované maso a přilijte konzervu s drcenými rajčaty. Nebojte se trochu naředit vývarem aby nebyla směs moc tuhá a dobře se nám dusila. Vařte 1½ hodiny, první hodinu přikryté, poté odstraňte poklici a probublávejte, dokud se rajčata nerozpadnou a maso nebude dostatečně měkké. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a balzamikovým octem se špetkou oregana.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
4. Krok

2

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
5. Krok

Těstoviny vyklopte do velké mísy se osolte a zalijte vařící vodou. Přikryjte poklicí a nechte 10-15 minut aby změkly – ale ne moc dlouho, těstoviny si musí zachovat určitou pevnost, abyste je mohli dále plnit.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
6. Krok

Horkovzdušnou troubu rozehrejem na 165°C, těstoviny scedíme z vody a naplníme směsi z rozmačkaného mascarpone s mozzarellou, nasekanou bazalkou, česnekem a trochou černého pepře a soli.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
7. Krok

Boloňská směs by měla být vlhčí, protože těstoviny absorbují část tekutiny, když se pečou. Sundejte jej z plotny a naposledy promíchejte.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
8. Krok

Naplněné těstoviny vložte do omáčky naplněnou stranou nahoru. Pečte 45-50 minut přiklopené v zapékací míse dokud není vršek zlatavý.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
9. Krok

Poté sundejte poklici zvyšte teplotu na 180°C posypte strouhaným parmezánem a ještě zvolna cca 10min zapečte.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1
10. Krok

Těstoviny by měli zůstat měkké a na povrchu lehce křupavé, před podáváním zakápněte olivovým olejem a posypte lístky čerstvé natrhané bazalky.

Plněné těstoviny conchiglioni zapékané s mascarpone a mozzarellou v Boloňské omáčce - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Smažené

472 recepty

Oběd

2562 recepty

Levná jídla

625 recepty

Cuketa

88 recepty

Pomazánky

168 recepty

Borůvky

53 recepty

Hlíva

8 recepty