INZERCE
Zdroj: Youtube
Plnené kokosky
Výborné plněné kokosky, které vždy pečeme na Vánoce.
INZERCE
Ingredience
porce
20
Testo:
- 375 g hladké mouky
- 250 g masla
- 125 g cukru
- 2 žloutky
- citronová kůra
Kokosové pusinky:
- 3 bílky
- 180 g kokosové mouky
- 210 g krystalového cukru
Žloutkový krém:
- 3 žloutky
- 94 g cukru
- 38 g vody
- 180 g masla
- 2 lžíce vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Z uvedených surovin připravíme linecké těsto, ze kterého vykrajujeme kolečka.
2. Krok
Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Krok
Nad párou ušlehejte krystalový cukr a zahřejte ho na teplotu 72-76 °C.
4. Krok
Směs přendejte do mixéru a mixujte 10 minut.
5. Krok
Lžící přendejte směs na plech vyložený pečicím papírem a sušte je v troubě předehřáté na 100 °C asi 80 minut.
6. Krok
Na sirup vyšleháme žloutky a smícháme je s cukrem rozpuštěným ve vodě. Sirup má teplotu 123 °C.
7. Krok
Do směsi postupně přidáváme máslo.
8. Krok
Krém přendáme do cukrářského sáčku.
9. Krok
Kolečka potřete marmeládou a nastříkejte na ně krém.
10. Krok
Navrch položíme pusinky.
11. Krok
Spodní část koleček namočíme do čokolády.