Zdroj: MJPS from Getty Images
Pizza těsto z celozrnné žitné mouky
Tento recept nabízí zdravou a výživnou alternativu k tradičnímu pizzovému těstu. Použití celozrnné žitné mouky nejen zlepšuje chuť pizzy, ale také přidává spoustu vlákniny a živin.
Ingredience
- 500 g Celozrnná pšeničná mouka
- 2 balíček Suchý droždí
- 1 tk Hroznový cukr
- 2 e olivový olej
- 1 tk sůl
- 300 ml Teplá voda
Nejnovější letáky
Postup
Smíchejte suché přísady: mouku, droždí a cukr v velké míse.
Přidáváme olivový olej a postupně přidáváme teplou vodu, přičemž neustále mícháme.
Zamíchejte těsto, dokud nebude hladké a pružné. Poté přikryjeme vrch misky a necháme těsto v pokojové teplotě kynout 1 hodinu.
Po nárůstu těsta ho prohněteme a tvarujeme z něj dva stejně velké kuličky.
Roztáhněte knedlíky na požadovanou velikost, pak je vložte do předehřáté trouby a pečte 10-15 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Po přípravě těsta naneste své oblíbené pizza toppingy a pečte dalších 10-15 minut, dokud se sýr nerozpustí a okraje nebudou křupavé.