Zdroj: KIJO77 from Getty Images
Pistáciové sušenky
Jednoduché a lahodné pistáciové sušenky.
Ingredience
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1⁄2 hrnek mletých pistácií
- 1⁄2 hrnek másla měkkého
- 1 kus Vaječný žloutek
- 11⁄2 hrnek hladké mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehříváním trouby na 180 stupňů C. Poté vymíchejte moučkový cukr a mleté pistácie v míse.
Přidejte měkké máslo a žloutek do mísy a smíchejte do hladka. Nezapomeňte, že máslo by mělo být skutečně měkké, jinak se vám bude těsto špatně míchat.
Pomalu přidejte mouku a vanilkový extrakt. Vězte, že přidávat mouku postupně je důležité, protože tak získáte homogennější těsto.
Těsto dělte na malé kuličky, každou asi o velikosti 1 polévkové lžíce. Kuličky pak pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Mějte na paměti, že sušenky se budou při pečení rozpouštět, takže mezi nimi nechte dostatek místa.
Pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, do zlatohnědé barvy. Jakmile zjistíte, že okraje začínají hnědnout, je to signál, že jsou hotové.
Nechat vychladnout na plechu, pak můžete sušenky přemístit na mřížku, aby vychladly úplně. To je důležité pro jejich správnou konzistenci.