:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/BbX6WX2YtiY2Nk632dDK/cf91b5573f9e8d308309adcd17e998.jpeg)
Zdroj: JMLPYT from Getty Images Signature
Pistáciova pasta
S touto luxusní pistáciovou pastou budete mít vždy připraven rychlý a efektní doplněk k snídani nebo svačině.
Ingredience
- 200 g pistácií (nesolených a neloupaných)
- 2 pl medu
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve je potřeba pistácie oloupat. Pokud nejsou pistácie již oloupané, uvařte je na 3 minuty v horké vodě, poté lépe půjdou oloupat.
Oloupané pistácie necháme zcela zchladnout a dáme je do mixéru. Než začneme mixovat, přidáme 2 polévkové lžíce medu a špetku soli. Soli využijeme jen velmi šetře, protože nám jde především o sladký charakter pasty.
Následně mixujeme na vysoké obrátky až do hladka. Zpočátku vám to může připadat složité, ale vytrvejte - konečný výsledek stojí zato. Doporučuji mixovat nejdříve na nízkých otáčkách a postupně přidávat. Buďte trpěliví, tvorba ořechové pasty může trvat až 15 minut.
Když je pasta hladká, přeneste ji do skleněné nádoby a uskladněte v lednici.