INZERCE

Zdroj: JMLPYT from Getty Images Signature

Pistáciova pasta

S touto luxusní pistáciovou pastou budete mít vždy připraven rychlý a efektní doplněk k snídani nebo svačině.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g pistácií (nesolených a neloupaných) Přidáno do
  • 2 pl medu Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve je potřeba pistácie oloupat. Pokud nejsou pistácie již oloupané, uvařte je na 3 minuty v horké vodě, poté lépe půjdou oloupat.

2. Krok

Oloupané pistácie necháme zcela zchladnout a dáme je do mixéru. Než začneme mixovat, přidáme 2 polévkové lžíce medu a špetku soli. Soli využijeme jen velmi šetře, protože nám jde především o sladký charakter pasty.

3. Krok

Následně mixujeme na vysoké obrátky až do hladka. Zpočátku vám to může připadat složité, ale vytrvejte - konečný výsledek stojí zato. Doporučuji mixovat nejdříve na nízkých otáčkách a postupně přidávat. Buďte trpěliví, tvorba ořechové pasty může trvat až 15 minut.

4. Krok

Když je pasta hladká, přeneste ji do skleněné nádoby a uskladněte v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty