INZERCE

Zdroj: JMLPYT from Getty Images Signature

Pistáciova pasta

S touto luxusní pistáciovou pastou budete mít vždy připraven rychlý a efektní doplněk k snídani nebo svačině.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g pistácií (nesolených a neloupaných) Přidáno do
  • 2 pl medu Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve je potřeba pistácie oloupat. Pokud nejsou pistácie již oloupané, uvařte je na 3 minuty v horké vodě, poté lépe půjdou oloupat.

2. Krok

Oloupané pistácie necháme zcela zchladnout a dáme je do mixéru. Než začneme mixovat, přidáme 2 polévkové lžíce medu a špetku soli. Soli využijeme jen velmi šetře, protože nám jde především o sladký charakter pasty.

3. Krok

Následně mixujeme na vysoké obrátky až do hladka. Zpočátku vám to může připadat složité, ale vytrvejte - konečný výsledek stojí zato. Doporučuji mixovat nejdříve na nízkých otáčkách a postupně přidávat. Buďte trpěliví, tvorba ořechové pasty může trvat až 15 minut.

4. Krok

Když je pasta hladká, přeneste ji do skleněné nádoby a uskladněte v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty