:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/iSU9msIxHCqB1YlpS444/f3f8db92a4d3b65685f1bec1b852e6.jpeg)
Piškótová roláda
Piškótová roláda je lehký a nadýchaný dezert, který se skládá z tenkého piškótového těsta a různých náplní.
Ingredience
- 5 ks Vejce
- 5 pl moučkového cukru
- 3 pl Olej
- 3 pl Olej
- 5 pl Polohrubá mouka
- 1 kávová lžička prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme jemný sníh.
Do sněhu postupně (po lžících) přidáváme moučkový cukr a dále šleháme, dokud nezískáme tuhý, lesklý sněh.
Do sněhu potom po jednom přimícháme žloutky a po lžících i olej.
Nakonec jen krátce vše smícháme, přidáváme po jedné lžíci mouky, kterou jsme předtím promíchali a prosívali s kypřícím práškem.
Nadýchané těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 ºC po dobu přibližně 10 minut. Zatímco se těsto peče, přes síto nasypeme trochu moučkového cukru na čistou utěrku a upečené těsto (ihned po upečení) vyklopíme na utěrku, opatrně odloupneme pečicí papír a těsto zavineme do utěrky a necháme v ní úplně vychladnout.
Později těsto rozbalíme a naplníme připravenou náplní a znovu zabalíme do rolády.
Náplň jsem dal kaštanové pyré a meruňkový džem.