INZERCE

Zdroj: Pixabay: 2074413

Pilaf z quinoy a míchané zeleniny

Tento zdravý, bezlepkový a veganský recept nepochybně rozzáří vaše jídelní chvilky!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 šálek Opláchnuté quinoy Přidáno do
  • 2 šálky zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky Přidáno do
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky Přidáno do
  • 1 šálek Brokolicových růžiček Přidáno do
  • 12 šálek Hrachu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Hrst nasekané čerstvé petrželky (na ozdobu) Přidáno do
  • Klíny citronu (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Nejprve quinou propláchněte pod studenou vodou, abyste ji zbavili přirozeného povlaku zvaného saponin, který může způsobit její hořkou nebo mýdlovou chuť. Z vlastní zkušenosti vím, že tento krok nevynechávejte!

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Osmahněte nakrájenou cibuli, dokud nezprůsvitní a lehce nezezlátne. Dbejte na to, aby se nepřipálila, protože by pokrm mohl zhořknout.

3. Krok

Na pánev přidejte prolisovaný česnek a smažte ho asi 30 sekund, dokud nebude vonět. Dbejte na to, abyste ho nepřevařili, protože spálený česnek může zkazit chuť celého pokrmu.

4. Krok

Nyní přidejte nakrájenou papriku, brokolici a hrášek. Smažte je, dokud nejsou mírně měkké, ale stále křupavé. Je důležité, aby se zelenina příliš nerozvařila, protože živá křupavost dodá pilafu vynikající texturu.

5. Krok

Zatímco se zelenina dusí, přidejte do hrnce propláchnutou quinou a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum, přiklopte a nechte vařit asi 15 minut nebo dokud se quinoa neuvaří a tekutina nevstřebá.

6. Krok

Jakmile je quinoa uvařená, načechrejte ji vidličkou. Tím zabráníte tvorbě hrudek a pilaf bude vypadat nadýchaněji.

7. Krok

Orestovanou zeleninu smíchejte s uvařenou quinoou a dochuťte ji solí a pepřem.

8. Krok

Před podáváním ozdobte pilaf nasekanou petrželkou, která mu dodá svěží nádech. Klidně podávejte s citronem, protože trocha citrusů může pozvednout chuť pokrmu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty