INZERCE
Zdroj: Pixabay
Pikantní zelené fazolky
Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g zelených fazolek
- 2 Lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- půl lžičky červené pepřové vločky
- špetka soli
- špetka kmínu
- čtvrt šálku sezamových semínek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Fazole očistíme a pokud je to nutné, odkrojíme konce. Fazole povaříme v osolené vodě do změknutí.
2. Krok
Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme česnek a pepřové vločky a restujeme pár minut, dokud česnek nezačne vonět.
3. Krok
Přidáme fazolky a kmín a podusíme je asi 5 minut, dokud nejsou všechny fazolky pokryté olejem a kořením.
4. Krok
Nakonec přidáme sezamová semínka, promícháme a směs opečeme dozlatova.
5. Krok
Podáváme teplé přímo z pánve.