INZERCE

Pesto alla Genovese

Pesto alla genovese recept je tradiční italská omáčka pocházející z regionu Ligurie. Její hlavní ingrediencí je bazalka, piniové oříšky, sýr Parmigiano Reggiano, olivový olej a někdy i strouhaný sýr Pecorino Romano. Tento recept vám ukáže, jak si připravit autentické Pesto alla Genovese.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 50 g čerstvé bazalky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce piniových oříšků Přidáno do
  • 5 lžic olivového oleje Přidáno do
  • 30 g parmazánu Přidáno do
  • 30 g pecorina sarda Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Omyjte a usušte bazalku a oloupejte česnek.

2. Krok

Vložte do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky, sůl a pomalu přilévejte olivový olej. Mixujte, dokud nezískáte jednolitou hmotu.

3. Krok

Přidejte nastrouhaný parmazán a pecorino a znovu promixujte.

4. Krok

Pesto je hotové a je ideální pro okamžité použití. Pokud ho budete chtít skladovat, přelijte ho do nádoby a zakryjte vrchol vrstvou olivového oleje, aby bylo pesto stále svěží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty