INZERCE
Pesto alla Genovese
Pesto alla genovese recept je tradiční italská omáčka pocházející z regionu Ligurie. Její hlavní ingrediencí je bazalka, piniové oříšky, sýr Parmigiano Reggiano, olivový olej a někdy i strouhaný sýr Pecorino Romano. Tento recept vám ukáže, jak si připravit autentické Pesto alla Genovese.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 50 g čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce piniových oříšků
- 5 lžic olivového oleje
- 30 g parmazánu
- 30 g pecorina sarda
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Omyjte a usušte bazalku a oloupejte česnek.
2. Krok
Vložte do mixéru bazalku, česnek, piniové oříšky, sůl a pomalu přilévejte olivový olej. Mixujte, dokud nezískáte jednolitou hmotu.
3. Krok
Přidejte nastrouhaný parmazán a pecorino a znovu promixujte.
4. Krok
Pesto je hotové a je ideální pro okamžité použití. Pokud ho budete chtít skladovat, přelijte ho do nádoby a zakryjte vrchol vrstvou olivového oleje, aby bylo pesto stále svěží.