Zdroj: FB: Pečeme s láskou
Perník s jablky
Recept na nadýchaný a nejlepší perník s jablky, který je neodolatelným spojením křehkého perníku se šťavnatými jablky.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 200 g hnědého cukru
- 100 g masla
- 3 ks vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce skořice
- 1 lžička mletých hřebíčků
- štipka soli
- 3 kjablka
- moučkový cukr na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Začněme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C a formu na pečení vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme mouku, cukr, sodu, skořici, hřebíček a sůl.
Rozpusťte máslo a přidejte jej do suché směsi spolu s vejci. Opět dobře promíchejte. V závěru by měla být těsto hladké a dobře spojené.
Jablka oloupejte, odkoštíčkujte a nakrájejte na malé kousky. Přidejte je do těsta a opět promíchejte. Tip:
Těsto přelijte do formy a pečte přibližně 40 minut nebo dokud není hotový. Zda je perník hotov, zkontrolujete nejlépe tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud vyjde suchá, je perník hotový.
Po vyndání z trouby nechte perník vychladnout a poté ho můžete posypat moučkovým cukru.