INZERCE

Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures

Perfektní šťavnatá krůta

Tato krůtí pečeně nikdy nezklame svým šťavnatým a chutným masem, které se snoubí s křupavou a dozlatova opečenou kůží.

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 1 Celý krocan Přidáno do
  • 2 šálky Kosher sůl Přidáno do
  • 2 šálky hnědý cukr Přidáno do
  • 1 galon Kuřecí vývar Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Zrnka černého pepře Přidáno do
  • 112 lžíce bobule nového koření Přidáno do
  • 112 lžíce Nasekaný kandovaný zázvor Přidáno do
  • 1 galon Silně ledová voda Přidáno do
  • 1 červené jablko, nakrájené na plátky Přidáno do
  • 12 Cibule nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 tyč skořice Přidáno do
  • 1 šálek voda Přidáno do
  • 4 větvičky Rozmarýn Přidáno do
  • 6 listy šalvěj Přidáno do
  • řepkový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

280 min.
1. Krok

Večer před pečením smíchejte ve velkém hrnci na středním ohni hrubou sůl, hnědý cukr, kuřecí vývar, zrnka pepře, bobule nového koření a kandovaný zázvor. Občas promíchejte, aby se tuhé látky rozpustily, a přiveďte k varu. Poté nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a dejte ji do chladničky. Krocan je díky solení vlhký a chutný.

2. Krok

V den vaření smíchejte slaný nálev a ledovou vodu v čistém pětilitrovém kbelíku. Rozmraženého krocana (s vyjmutými vnitřnostmi) vložte do kbelíku prsní stranou dolů.

3. Krok

Krocana uložte na 6 hodin do chladničky nebo na chladné místo a v polovině pečení ho otočte.

4. Krok

Předehřejte troubu na 260 °C (500 °F). Připravte si pekáč s roštem a ujistěte se, že je dostatečně pevný, aby udržel krůtu.

5. Krok

Krůtu důkladně opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.

6. Krok

Krůtu naplňte plátky jablek a cibule, skořicovou tyčinkou a šálkem vody. To krůtě nejen dodá chuť, ale také ji pomůže udržet vlhkou.

7. Krok

Pod kůži na prsou položte lístky rozmarýnu a šalvěje, které dodají masu aroma a chuť.

8. Krok

Krůtu potřete kanolovým olejem. Olej přispěje k dokonale křupavé a krásně propečené kůži.

9. Krok

Krocana pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.

10. Krok

Snižte teplotu na 175 °C, přikryjte ptáka dvojitou vrstvou alobalu a pečte další 2 až 2,5 hodiny za občasného podlévání šťávou z pánve. Nezapomeňte, že pro šťavnatou pečeni je důležité průběžné podlévání.

11. Krok

Chcete-li se ujistit, že je krůta dokonale propečená, použijte teploměr se sondou vložený do nejsilnější části stehna. Měla by ukazovat 74 °C (165 °F).

12. Krok

Před porcováním nechte krocana 15 minut odpočívat přikrytého čerstvým alobalem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty