INZERCE

Zdroj: Oskanov from Getty Images

Pečený bažant na divoko

Pečený bažant na divoko je skutečnou specialitou, kterou připravuji již řadu let pro rodinu při mimořádných příležitostech.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kus celý bažant Přidáno do
  • 250 g slaniny Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 2 Lžíce hrubozrnné hořčice Přidáno do
  • 2 větvičky rozmarýnu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 500 ml zvěřinového vývaru Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • Několik lžic mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Začněme tím, že si předehřejeme troubu na 180°C. Bažanta omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Poté ho potřeme hrubozrnnou hořčicí. Uvnitř bažanta umístíme větvičky rozmarýnu a slaninu, která dodá pokrmu nezaměnitelnou chuť.

2. Krok

Bažanta pečeme asi hodinu, přičemž ho opatrně poléváme vývarem.

3. Krok

Po hodině bažanta vyjmeme a vývar, který zůstal po pečení, slijeme do rendlíku, kde jej smícháme se smetanou na šlehání a miskou, ve které jsme smíchali mouku se vodou. Pomalu a opatrně směs vaříme na středním ohni, dokud nezhoustne – toto je můj testovaný způsob, jak připravit perfektní omáčku.

4. Krok

Hotového bažanta krájíme a podáváme s omáčkou. Doprovodit ho může pečené brambory nebo vaše oblíbené přílohy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty