INZERCE
Pečené kuře
Kuře dávejte vždy do rozehřáté trouby, pečte jej však pomalu a pozvolna. Ideální je začít s teplotou kolem 180 stupňů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 Úplný kuře bez vnitřnosti
- 1 Lžíce extra panenského olivového oleje
- 1⁄2 lžičky italského koření
- sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
100 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 220 °C, do spodní části trouby umístěte pečicí rošt a kuře zahřejte na pokojovou teplotu. Osušte kuře papírovými utěrkami.
2. Krok
Vložte kuře prsíčky nahoru do pánve vhodné do trouby (já dávám přednost litinové). Nožičky naporcujte. Pokapejte je olejem a rukama ho rozetřete po celém kuřeti.
3. Krok
Kuře osolte, opepřete a okořeňte italským kořením a rukama koření rozetřete.
4. Krok
Kuře pečte 70 až 90 minut, nebo dokud z něj nevytéká šťáva. Propečenost dvakrát zkontrolujte teploměrem umístěným v nejsilnější části stehna. Měl by ukazovat 74 °C. Před krájením a podáváním nechte kuře 15 minut odpočívat na prkénku.