INZERCE
Zdroj: FB:Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Pečené buchty
Tradiční slovenské pečené buchty, které jsou vynikající na snídani.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Košík
- 500 g mouka hladká speciální
- 1 ks Kousek čerstvého droždí
- 100 g cukr
- 1 ks velké vejce
- 250 ml mléko
- 50 g máslo
- 1 Štipka Sůl
Obsah
- džem
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Nejprve si připravte kvásek z mléka, droždí a lžičky cukru a nechte ho v teple kvasit.
2. Krok
Pak v misce smíchejte mouku se zbylým cukrem, přidejte droždí, vejce, máslo a trochu soli. Zpracujte hladké těsto, které necháte v teple kynout 90 minut.
3. Krok
Až bude těsto připravené, rozdělte jej na stejné kusy, do kterých vložíte marmeládu, vytvarujte buchty a nechte je ještě 15 minut kynout.
4. Krok
Pak pečte buchty v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé.
5. Krok
Pečené buchty potřete máslem a posypte moučkovým cukrem. Dobrou chuť!