INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme s Vendy

Pečená veprová kýta

Tradiční české jídlo, pečená vepřová kýta, je skvělé pro nedělní rodinný oběd. Šťavnaté a křupavé maso s vonným kořením je kulinářským zážitkem, který si zamiluje celá rodina.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřová kýta Přidáno do
  • 4 kus celý česnek Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
  • 1 lžička Mleté černé pepř Přidáno do
  • 3 lžíce Majoránka Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Troubu předehřejte na 180°C.

2. Krok

Kýtu osolte, opepřete a potřete majoránkou.

3. Krok

Česnek oloupejte a kýtu jím napíchejte.

4. Krok

Maso vložte do pekáče a pokryjte alobalem. Pečte 2 hodiny.

5. Krok

Odstraňte alobal a nechte maso dohnědnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1413 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty