Zdroj: nalinratphi from Getty Image
Pečená vepřová krkovice na houbách
Tento recept na pečenou vepřovou krkovici na houbách je klasické české jídlo, které si zamiluje každý milovník masa a hub. Měkké a šťavnaté maso v kombinaci s chutí pečených hub je skvělé jídlo pro rodinné večeře nebo společenské obědy.
Ingredience
- 800 g vepřové krkovice
- 500 g hub
- 50 g sádla
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 200 ml piva
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř
- Petržel
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou krkovici osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme odležet.
Mezitím si očistíme houby a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme houby a smažíme do změknutí.
Houby vyjmeme a na stejné pánvi opečeme krkovici ze všech stran, dokud nezíská křupavou kůrku.
Pečenou krkovici vložíme do pekáče, přidáme smažené houby a cibuli, tymián a zalijeme pivem.
Přikryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl. Během pečení můžeme maso pokropit výpekem.
Hotovou krkovici podáváme například s knedlíkem a uvařenou zeleninou.