INZERCE
Zdroj: irynamelnykphotos from Canva
Pečená polévka z dýně hokkaido
Recept na polévku z pečené dýně hokkaido, která je jednou z typických podzimních polévek.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg dýně Hokkaido
- 2 ks cibule
- 3 stroužky Česnek
- 1 l Zeleninový vývar
- 200 ml Smetana ke šlehání
- 2 lžíce Máslo
- sůl a pepř
- mletá paprika
- Špetka muškátového oříšku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Dýni očistěte a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli a česnek.
3. Krok
Dýni vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji asi 45 minut. T
4. Krok
Když je dýně měkká, přidejte ji k opečené zelenině, zalijte vývarem a nechte dusit.
5. Krok
Pak polévku rozmixujte dohladka a přidejte smetanu ke šlehání.
6. Krok
Podle chuti osolte a opepřete a nakonec přidejte špetku muškátového oříšku.