Zdroj: Freepik
Pečená krůtí prsa v troubě
Tento recept na pečená krůtí prsa v troubě je jednoduché, klasické hlavní jídlo pro svátky, které je ochucené rozmarýnem, šalvějí a tymiánem pro nejšťavnatější a nejchutnější výsledek. Je bezlepkový a je určený pro 6 osob.
Ingredience
- 3 libry Krůtí prsa s kostí
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lžička Sušený rozmarýn
- 1 čajová lžička Sušený šalvěj
- 1 čajová lžička sušený tymián
- 1 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 165 °C a umístěte místo do dolní třetiny trouby.
Opláchněte prso krocana pod studenou vodou a osušte je papírovými ručníky.
V malé míse smíchejte olivový olej, rozmarýn, šalvěj, tymián, sůl a pepř.
Bylinkovou směs roztřete po celé krůtí prsíčce, nezapomeňte ji dostat také pod kůži.
Umístěte krůtí prsa se stranou se kůží nahoru na mřížku v pekáči.
Pečte v předem vyhřáté troubě 1,5 až 2 hodiny, nebo dokud vnitřní teplota nejtlustší části prsou nedosáhne 74°C (165°F).
Vyjměte krocan z trouby a nechte ho odpočívat 15 minut před krájením a podáváním.