:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/865e0730283cfdcd789f177e1394a0.jpeg)
Pečená krůta
Ingredience
Složení
- 10 l voda
- 10 polévková lžíce sůl
- 2 polévková lžíce mletý pepř
- 1 polévková lžíce kmín
- 1 polévková lžíce sušené oregano
- 1⁄2 lžíce Čínská skořice
- 4 polévková lžíce červená chilli pasta
- 2 polévková lžíce žlutá chilli pasta
- 3⁄4 šálek černé pivo
- 8 polévková lžíce sójová omáčka
- 3 polévková lžíce drcený česnek
- 3 polévková lžíce olej
- 1 Krocan
Nádivka
- 300 g Svíčková nebo steak
- 1 cibule
- 1⁄2 šálek Sultánky
- 1⁄2 šálek hrozny
- 2 jablko
- 1 lžíce oregano
- 1 polévková lžíce Nasekaná petržel
- 1 mrkev
- 4 Stonky celeru
- 3 Větvičky rozmarýnu
- 2 Snítky petrželky
- 2 bobkové listy
- 3 polévková lžíce máslo
Nejnovější letáky
Postup
Zřeďte 10 lžic soli v 10 litrech vody, vložte krůtu a dejte ji na 4 hodiny do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/115d8c10a724a77faaa161e7467fab.png)
Zdroj: Youtube
Do mísy přidejte mletý pepř, mletý kmín, červenou chilli pastu, žlutou chilli pastu, čínskou skořici, sušené oregano, sójovou omáčku, černé pivo a rozmačkaný česnek. Smíchejte a dejte stranou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/80a9904e838b536fc12710ecb7d530.jpeg)
Zdroj: Youtube
Krůtu opláchněte a položte na velký talíř nebo do velké mísy, potřete dresinkem a rozetřete po celé ploše. Přes noc uložte do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/6dfd5842fed5b62a005edf92bca18a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na pánev přidejte olej a nadrobno nakrájenou svíčkovou nebo steak. Poté je 5 minut opékejte a osolte a opepřete. Odstavte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/2e5f9bb1fc1b969046aba52e0f027a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Přidejte olej, na kostičky nakrájenou červenou cibuli a rozmačkaný česnek. Smažte 5 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/1fb8c3522ebeb90c2b1544ade06b7a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Přidejte sultánky a rozinky, sušené oregano, na kostičky nakrájená jablka a máslo. Vařte 5 minut. Přidejte jemně nasekanou petrželku, odstavte a nechte vychladnout.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/5335282aa5a2ea6fa53ada3593067b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do pekáče přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájený pórek, na kostičky nakrájené řapíky celeru, snítky petržele, snítky rozmarýnu a bobkové listy. Na všechnu zeleninu položte marinovaného krocana. Krůtu naplňte nádivkou a nohy zajistěte kuchyňským provázkem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/75c112fff52d6a3f45d7d6e91dfaf2.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kůži potřete máslem o pokojové teplotě. Přidejte zbývající krůtí dresink. Přikryjte alobalem a pečte v troubě při 200 °C po dobu 3 hodin.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/3ba305888ec9d10bef1ea003a2ae7a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Odstraňte fólii, podlijte ji šťávou z vaření a vařte při 220 °C nejméně 30 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/78c28e1c0b63b7a6ad0216f09d81d1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Podávejte a vychutnávejte!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/5RzWH6ODN7IQvf2D3pzD/8fea9381045605ba0bc335118ac77e.jpeg)
Zdroj: Youtube