INZERCE

Zdroj: FB: Recepty všeho druhu

Pečená krkovice v celku

Pečená krkovice v celku se zelím. Její příprava je sice trochu časově náročnější, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 112 kg vepřové krkovice v celku Přidáno do
  • 5 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 kontejnery piva Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • bylinky dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Krkovici omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Poté si v misce smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, hořčici, bylinky, sůl a pepř. Tuto směs promícháme a připravíme marinádu.

2. Krok

Maso potřeme marinádou ze všech stran a necháme alespoň hodinu odležet. Pokud máte čas, doporučuji maso nechat marinovat přes noc v lednici, bude ještě šťavnatější.

3. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C. Cibuli nakrájíme na kolečka a vyložíme jimi dno pekáče.

4. Krok

Krkovici dáme na cibuli a podlijeme pivem. Pokud nemáte rádi chuť piva, můžete použít vývar nebo vodu.

5. Krok

Můj tip je zakrýt maso prvních 30 minut alobalem, aby se nám nespálila vrchní vrstva. Poté alobal odstraníme a pečeme dalších 90 minut.

6. Krok

Během pečení maso občas podlijeme vlastní šťávou - takhle zůstane maso šťavnaté a nabere krásnou zlatavou barvu.

7. Krok

Já se řídím pravidlem, že na každých 500 g krkovice počítám 60 minut pečení.

8. Krok

Než maso podáme, necháme ho ještě 10 minut odpočívat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty