Pečená kachna s červeným zelím
Recept na vynikající pečenou kachnu s dušeným zelím na sladko.
Ingredience
Na kachnu:
- 1 ks kachna
- Sůl
- kmín
- mletý černý pepř
- voda
Na zelí:
- 1 ks červené zelí
- 3 pl olej
- 1 ks cibule
- 4 pl Cukr krystal
- 2 pl ocet
- Sůl
- kmín
- mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Kachnu umyjeme, očistíme a promasírujeme solí. Zabalíme ji do fólie a vložíme alespoň na 3 hodiny do lednice.
Poté ji umyjeme, vložíme do pekáče a posypeme solí, kořením a rozmarýnem.
Takto připravenou kachnu pečeme zakrytou zhruba 2 hodiny na 180°C.
Po dvou hodinách ji odkryjeme, zvýšíme teplotu a občas polejeme šťávou.
Mezitím si připravíme zelí. Očistíme ho, umyjeme a nastrouháme na struhadle. Osolíme. Necháme ho chvíli odležet.
Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na oleji. Poté ji posypeme cukrem, který necháme za stálého míchání karamelizovat.
Poté k němu přidáme zelí, posypeme kořením, podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut zakryté.
Poté víko zvedneme a ještě chvíli povaříme do měkka.
Nakonec zelí dochutíme octem.