INZERCE

Pastitsio

Toto je tradiční řecký recept zvaný Pastitsio, což znamená \zámeček\ nebo \změť\. Tento pokrm se často považuje za řeckou verzi lasagne. Skládá se z vrstvy těstovin, vrstvy mletého masa aromatické s kořením a vrch zkombinovaný s bohatou béšamelovou omáčkou.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 500 g pastitsio těstovin nebo penne Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 plechovka rajčatového protlaku Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 Čaj lžička skořice Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 100 g parmazánového sýra Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu na balení.

2. Krok

Na pánvi si pak rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibulku a česnek, dokud nejsou měkké. Poté přidáme maso a smažíme, dokud není všude hnědé. Přidáme rajčatový protlak, skořici, sůl a pepř podle chuti a necháme to dusit asi 20 minut.

3. Krok

Do pekáče nejprve dáme vrstvu uvařených těstovin, poté vrstvu masa a na závěr to překryjeme béšamelovou omáčkou. Na povrch naneseme parmazán.

4. Krok

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, dokud povrch nezačne zlátnout.

5. Krok

Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat pastito pasta!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty