INZERCE

Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo

Pařížské rohlíky

Recept na originální pařížské rohlíčky s lahodným pařížským krémem.

INZERCE

Ingredience

porce
30

Rohy:

  • 200 g Mleté vlašské ořechy Přidáno do
  • 30 g Hladká mouka Přidáno do
  • 200 g moučkový cukr Přidáno do
  • 2 kus vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Krém:

  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 3 kus žloutky Přidáno do
  • 200 g Krystalový cukr Přidáno do
  • 70 g vody Přidáno do
  • 300 g Máslo Přidáno do
  • 50 g Kakao Přidáno do
  • 200 g Hořká čokoláda Přidáno do

Poleva:

  • 200 g Čokoládová poleva (voliteľné) Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

V míse smíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.

2. Krok

Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pergamenovým papírem vytvarujte rohlíčky. Mezi rohlíčky nechte rozestupy.

3. Krok

Rohlíky pečte při 160 °C asi 20 minut a nechte je na plechu vychladnout.

4. Krok

Mezitím připravte krém. Vejce a žloutky rozšlehejte v mixéru a v hrnci přiveďte k varu cukr a vodu.

5. Krok

Když se voda začne vařit a směs postupně houstne, těsně před vznikem karamelu ji opatrně nalijte na rozšlehané žloutky. Horká cukrová voda žloutky pasterizuje a tímto způsobem získáte žloutkový krém.

6. Krok

Směs šlehejte, dokud nevychladne.

7. Krok

Získáme hustou a lehkou pěnu, do které přidáme studené máslo nakrájené na kostičky, kakao a vlažnou rozpuštěnou čokoládu.

8. Krok

Vymíchejte hladký krém a naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou.

9. Krok

Potřete jím upečené rohlíky.

10. Krok

Poleva - čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni. Vychladlé rohlíčky namočíme do čokoládové polevy a necháme je ztuhnout v lednici.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty