Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo
Pařížské rohlíky
Recept na originální pařížské rohlíčky s lahodným pařížským krémem.
Ingredience
Rohy:
- 200 g Mleté vlašské ořechy
- 30 g Hladká mouka
- 200 g moučkový cukr
- 2 kus vejce
- špetka soli
Krém:
- 1 kus vejce
- 3 kus žloutky
- 200 g Krystalový cukr
- 70 g vody
- 300 g Máslo
- 50 g Kakao
- 200 g Hořká čokoláda
Poleva:
- 200 g Čokoládová poleva (voliteľné)
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte ořechy s moukou, cukrem, solí a vejcem.
Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pergamenovým papírem vytvarujte rohlíčky. Mezi rohlíčky nechte rozestupy.
Rohlíky pečte při 160 °C asi 20 minut a nechte je na plechu vychladnout.
Mezitím připravte krém. Vejce a žloutky rozšlehejte v mixéru a v hrnci přiveďte k varu cukr a vodu.
Když se voda začne vařit a směs postupně houstne, těsně před vznikem karamelu ji opatrně nalijte na rozšlehané žloutky. Horká cukrová voda žloutky pasterizuje a tímto způsobem získáte žloutkový krém.
Směs šlehejte, dokud nevychladne.
Získáme hustou a lehkou pěnu, do které přidáme studené máslo nakrájené na kostičky, kakao a vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
Vymíchejte hladký krém a naplňte cukrářský sáček s ozdobnou špičkou.
Potřete jím upečené rohlíky.
Poleva - čokoládu s olejem rozpusťte ve vodní lázni. Vychladlé rohlíčky namočíme do čokoládové polevy a necháme je ztuhnout v lednici.