Papriky plněné sýrem
Plněné papriky sýremjsou typickým jídlem české kuchyně. Jsou vynikající jako hlavní jídlo, ale také jako lehké předkrm. Tento recept je rychlý, jednoduchý a velmi chutný.
Ingredience
- 4 větší papriky
- 200 g tvrdého syra
- 100 g měkkého sýra (tvaroh, ricotta atd.)
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- Trochu olivového oleje na opečení
- Na ozdobení (nepovinné): petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte papriky. Odřízněte vrcholy a odstraňte semena a bílé části.
Ve velké míse smíchejte tvrdý sýr, měkký sýr a utřený česnek. Do směsi přidejte sůl a pepř podle chuti.
Tuto směsí naplňte papriky a vrátíte na ně odříznuté vrcholy.
Na pánvi rozpalte olivový olej a opečte papriky ze všech stran, dokud nebudou mírně zezlátly.
Poté papriky přeneste do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 20 minut, nebo dokud nebude sýr zcela roztavený a bublá.
Před podávání nechte papriky chvilku ochladit. Podávejte teplé, případně posypte nasekanou petrželkou pro lepší vzhled a chut. Nakládané papriky se sýrem v oleji jsou také skvělou volbou!