Panna Cota
Panna cota je klasický italský dezert, který si oblíbíte pro svou jemnou, krémovou a nasládlou chuť. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledek stojí za to.
Ingredience
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilka lusk
- 1 bal želatiny
- malina, jahoda nebo jiné ovoce na ozdobu na vrch
Nejnovější letáky
Postup
Do malé misky nasypeme želatinu a přelijeme ji 4 lžícemi vody. Necháme ji nabobtnat.
Mezitím ve velkém hrnci smícháme smetanu ke šlehání s cukrem. Přidáme vyscrapovaný vanilkový lusk. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Jakmile smetana začne vařit, odebereme hrnec z plotny a přidáme do něj nabobtnalou želatinu. Mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.
Hotovou směs přecedíme přes jemné sítko do džbánku. Poté ji nalijeme do forem nebo sklenic.
Panna cota se nechá zchladit na pokojovou teplotu, poté se dá do lednice na minimálně 2 hodiny, ideálně ale přes noc.
Těsně před podáváním ozdobíme panna cotu ovoce podle chuti.