INZERCE

Panna Cota

Panna cota je klasický italský dezert, který si oblíbíte pro svou jemnou, krémovou a nasládlou chuť. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 vanilka lusk Přidáno do
  • 1 bal želatiny Přidáno do
  • malina, jahoda nebo jiné ovoce na ozdobu na vrch Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Do malé misky nasypeme želatinu a přelijeme ji 4 lžícemi vody. Necháme ji nabobtnat.

2. Krok

Mezitím ve velkém hrnci smícháme smetanu ke šlehání s cukrem. Přidáme vyscrapovaný vanilkový lusk. Za stálého míchání přivedeme směs k varu.

3. Krok

Jakmile smetana začne vařit, odebereme hrnec z plotny a přidáme do něj nabobtnalou želatinu. Mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí.

4. Krok

Hotovou směs přecedíme přes jemné sítko do džbánku. Poté ji nalijeme do forem nebo sklenic.

5. Krok

Panna cota se nechá zchladit na pokojovou teplotu, poté se dá do lednice na minimálně 2 hodiny, ideálně ale přes noc.

6. Krok

Těsně před podáváním ozdobíme panna cotu ovoce podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty