Zdroj: FB: 1000 pomysłów na przekąski
Palačinky bez vajec
Bezvaječné palačinky jsou mým oblíbeným receptem na víkendovou snídani. Často je dělám pro svou rodinu, zejména pro svého veganského syna. Jsou chutné, lehké a jednoduché na přípravu.
Ingredience
- 1 hrnek Bezlepková rýžová mouka
- 2 pohár Rostlinné mléko bez cukru
- špetka soli
- 2 lžíce rostlinný olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte bezlepkovou rýžovou mouku, rostlinné mléko a špetku soli. Je důležité ingredience důkladně promíchat, aby byla směs hladká a bez hrudek. Já k tomu používám šlehač, ale skvěle poslouží i mixér.
Mísu s palačinkovým těstem nechte 15 minut stát, aby se ingredience spojily.
Po 15 minutách rozehřejte na pánvi trochu oleje. Nezapomeňte, že palačinky bez vajec se mohou snadněji připálit, takže nejlepší bude střední nebo nízká teplota.
Palačinkové těsto nalijte na pánev a smažte, dokud nezačnou hnědnout. Teprve poté palačinku otočte na druhou stranu. Nezapomeňte, že bezvaječné palačinky jsou křehčí než běžné palačinky, proto je obracejte opatrně.
Podávejte s oblíbeným džemem, ovocem, javorovým sirupem nebo čímkoli, co máte nejraději!