INZERCE
Ostružinový koláč s tvarohem a drobenkou
Chutný a osvěžující ostružinový koláč s tvarohem a křehkou drobenkou, který potěší každého milovníka pečení. Ideální na léto, kdy jsou ostružiny právě v sezoně.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 250 g hladké mouky
- 25 g kvasnic
- špetka soli
- 2 Lžíce cukru
- 125 ml mléka
- 1 vejce
- 75 g masla
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Připravíme kvásek z mléka, cukru a kvasnic. Přidáme vejce, máslo, mouku a špetku soli. Těsto vypracujeme a necháme asi hodinu kynout.
2. Krok
Připravíme náplň. Ostružiny důkladně opláchneme a osušíme. Smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem.
3. Krok
V misce připravíme drobenku z mouky, cukru a másla.
4. Krok
Vyválené těsto poklademe ostružinovou náplní a posypeme drobenkou.
5. Krok
Koláč pečeme při teplotě 180°C asi 20-30 minut, dokud není drobenka krásně zlatavá.
6. Krok
Necháme vychladnout a poté podáváme.