Zdroj: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie
Ořechové rohlíčky
Ořechové rohlíčky jsou velmi oblíbenou maďarskou specialitou, která je vyrobena s nasládlou ořechovou náplní a posypaná práškovým cukrem. Během vánočního období se s nimi často setkáváme. Tento měkký, příjemně sladký dezert je dokonalou volbou, pokud toužíme po něčem opravdu speciálním, ale také během týdne k šálku kávy.
Ingredience
Těsto
- 500 g Mouka
- 200 g máslo
- 100 g moučkový cukr
- 2 ks žloutek
- 20 g kvasinky
- 100 ml mléko
- 1 štipka sůl
Náplň
- 300 g Mleté ořechy
- 150 g cukr
- 100 ml mléko
Nakonec
- 100 g Cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
1. krok: Spusťte kvasinky s teplým mlékem a trochou cukru.
2. krok: Poté těsto zpracujeme s moukou, máslem, žloutkem a solí, poté ho přikryjeme a necháme jej hodinu odpočívat na teplém místě.
3. krok: K náplni smícháme cukr s mlékem, poté přidáme ořechy.
4. krok: Odkrojíme ořechové kousky z vykynutého těsta, každý z nich vyválíme a začneme ho otáčet od okraje.
5. krok: Kiflice umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 15-20 minut.
6. krok: Pečené rohlíky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.