INZERCE
Opilý František
Tradiční vánoční koláč s ořechovou a rumovou příchutí.
INZERCE
Ingredience
porce
50
Testo:
- 220 g moučkového cukru
- 220 g masla
- 120 g polohrubé mouky
- 1 Lžíce kakaa
- 6 kus vajec
- 1⁄2 kus prášku do pečiva
Nádivka:
- 250 g moučkového cukru
- 300 g mletých vlašských ořechů
- rum
Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g tuku
- 50 g kakaa
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 170 °C.
2. Krok
Cukr, žloutky, tuk a kakao vyšlehejte dohladka.
3. Krok
Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec šlehačku ze 6 bílků.
4. Krok
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C.
5. Krok
Po vychladnutí těsto potřeme náplní a polijeme čokoládovou polevou.
6. Krok
Náplň: smíchejte cukr s mletými ořechy a přidejte tolik rumu, aby vznikla roztíratelná směs. Rum přidejte podle chuti.
7. Krok
Poleva: ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a vyšleháme dohladka. Přidáme kakao a mícháme, dokud se kakao nerozpustí.