INZERCE

Opilý František

Tradiční vánoční koláč s ořechovou a rumovou příchutí.

INZERCE

Ingredience

porce
50

Testo:

  • 220 g moučkového cukru Přidáno do
  • 220 g masla Přidáno do
  • 120 g polohrubé mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 6 kus vajec Přidáno do
  • 12 kus prášku do pečiva Přidáno do

Nádivka:

  • 250 g moučkového cukru Přidáno do
  • 300 g mletých vlašských ořechů Přidáno do
  • rum Přidáno do

Poleva:

  • 100 g čokolády na vaření Přidáno do
  • 250 g tuku Přidáno do
  • 50 g kakaa Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 170 °C.

2. Krok

Cukr, žloutky, tuk a kakao vyšlehejte dohladka.

3. Krok

Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec šlehačku ze 6 bílků.

4. Krok

Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do předehřáté trouby a pečte při 170 °C.

5. Krok

Po vychladnutí těsto potřeme náplní a polijeme čokoládovou polevou.

6. Krok

Náplň: smíchejte cukr s mletými ořechy a přidejte tolik rumu, aby vznikla roztíratelná směs. Rum přidejte podle chuti.

7. Krok

Poleva: ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a vyšleháme dohladka. Přidáme kakao a mícháme, dokud se kakao nerozpustí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty