Onigirazu
Onigirazu je japonský pokrm, který se někdy nazývá také Sushi Sandwich. Je to rýžové sendvič plněný různými ingrediencemi, které se často liší podle vkusu a potřeb. Tento recept na Onigirazu je pro 4 porce, příprava trvá zhruba 30 minut.
Ingredience
- 2 šálky sušené japonské rýže
- voda
- 2 Lžíce octa na sushi
- 2 Lžíce cukru
- půl lžičky soli
- 4 arašídové placičky (pokud nejsou k dispozici, uvařte si nějaké šunkové nebo kukuřičné placičky)
- 4 tenké plátky lososa
- čtvrt hlávky ledového salátu
- Srdečkový salát
- Avokádo
Nejnovější letáky
Postup
Připravte rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
Smíchejte ocet, cukr a sůl a přidejte k vychladlé rýži. Smíchejte tak, aby se všechna zrnka rýže rovnoměrně namočila.
Položte placičky na prkno a rozložte je na každý plátek lososa. Položte na střední část lososa listový salát a několik plátků avokáda.
Rozdělte rýži rovnoměrně mezi placičky a dobře ji stlačte, aby držela pohromadě.
Ohněte rohy placičky směrem k rýži a utáhněte je pevně.
Nakrájejte onigirazu na půlky a podávejte s nakrájeným salátem a sójovou omáčkou.