Zdroj: Douglas_Freer from Getty Images
Olivový chléb
Recept na olivový chléb, který je jedním z mých nejoblíbenějších druhů domácího chleba. Jeho příprava je poměrně jednoduchá, i když vyžaduje trochu trpělivosti.
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 1 lžíce Soli
- 1 lžíce Cukr
- 1 balení Sušené droždí
- 150 ml Horká voda
- 3 pl Olivový olej
- 200 g Olivový
Nejnovější letáky
Postup
Do velké mísy prosejte hladkou mouku, přidejte sůl, cukr a sušené droždí.
Postupně přidávejte teplou vodu a olivový olej. (Tento krok je důležitý, protože kvasinky potřebují k aktivaci procesu kvašení teplou vodu, nikoliv horkou nebo studenou.)
Těsto důkladně prohněťte, dokud není hladké a nelepí se na ruce ani na stěny mísy. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody. Pokud je příliš mokré, přidejte trochu mouky.
Do těsta vmíchejte olivy. Můžete je nechat celé nebo je nakrájet
Z těsta vytvarujte bochník a nechte ho na teplém místě alespoň 2 hodiny kynout.
Po vykynutí chléb položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Hotový chléb nechte vychladnout a poté jej můžete krájet a podávat.