Zdroj: Canva
Nejlepší zapečený květák
Připravte sobě či dětem výborný zapečený květák. Ať už připravíte zapečený květák s bramborem a vejci či zapečený květák s brambory a sýrem, vždy bude chutnat skvěle!
Ingredience
- 1 velký květák
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajové lžičky mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1⁄4 šálku strouhaného sýra
- 1⁄4 šálku nasekané petrželky
Nejnovější letáky
Postup
Prvně předehřejte troubu na cca 200 °C.
Omyjte květák a odstraňte z něj zelené listy.
Rozdělte květák na menší růžičky.
Na plech na pečení položte papír na pečení a květák položte na něj.
Přidejte olivový olej, sůl, pepř a česnek.
Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
Pečte v troubě asi 20-25 minut, dokud květák nezměkne a nezačne se zlatě hnědit.
Poté posypte strouhaným sýrem a vraťte zpět do trouby na asi 5 minut, dokud se sýr nerozplyne a začne lehce hnědnout.
Nechte chvíli vychladnout a posypte nasekanou petrželkou.
Podávejte jako přílohu nebo jako samostatné jídlo.