Zdroj: Youtube
Nejlepší nálev na utopence
Česká a slovenská klasika. Tím jsou utopenci, které jistě každý Čech či Slovák zná. Víte, ale jak je připravit a jak docílit chutného nálevu?
Ingredience
- 500 ml octa
- 500 ml vody
- 4 Lžíce cukru
- 2 lžičky soli
- 2 dopisy bobkové
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 chilli papričky
Nejnovější letáky
Postup
Prvně ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl, bobkové listy, nové koření a černý pepř.
Přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut, aby se všechny přísady propojily a cukr a sůl se rozpustily.
Přidejte rozmačkaný česnek a případně nakrájenou papriku, cibuli a chilli papričky.
Pokud preferujete silnější pikantní chuť, nechte v nálevu i semínka z chilli papriček.
Vařte nálev ještě asi 5 minut, abyste uvolnili aroma z česneku a dalších přísad.
Poté odstraňte hrnec z ohně a nechte nálev úplně vychladnout.
Připravený nálev můžete použít k potopení utopených klobás či vajíček. Nechte je v nálevu minimálně 24 hodin, aby se plně naplnily vůní a chutí.
Po 24 hodinách jsou utopenci připraveni k podávání.
Můžete je servírovat s chlebem či jako součást pikantního občerstvení.
Nálev na utopence recept je hotový!
Pokud byste chtěli připravit nálev na utopence bez vaření, tato možnost takké existuje.