INZERCE

Zdroj: Youtube

Nejlepší nálev na utopence

Česká a slovenská klasika. Tím jsou utopenci, které jistě každý Čech či Slovák zná. Víte, ale jak je připravit a jak docílit chutného nálevu?

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 500 ml octa Přidáno do
  • 500 ml vody Přidáno do
  • 4 Lžíce cukru Přidáno do
  • 2 lžičky soli Přidáno do
  • 2 dopisy bobkové Přidáno do
  • 10 kuliček nového koření Přidáno do
  • 10 kuliček černého pepře Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 červená paprika Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 chilli papričky Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Prvně ve velkém hrnci smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl, bobkové listy, nové koření a černý pepř.

2. Krok

Přiveďte směs k varu a vařte cca 5 minut, aby se všechny přísady propojily a cukr a sůl se rozpustily.

3. Krok

Přidejte rozmačkaný česnek a případně nakrájenou papriku, cibuli a chilli papričky.

4. Krok

Pokud preferujete silnější pikantní chuť, nechte v nálevu i semínka z chilli papriček.

5. Krok

Vařte nálev ještě asi 5 minut, abyste uvolnili aroma z česneku a dalších přísad.

6. Krok

Poté odstraňte hrnec z ohně a nechte nálev úplně vychladnout.

7. Krok

Připravený nálev můžete použít k potopení utopených klobás či vajíček. Nechte je v nálevu minimálně 24 hodin, aby se plně naplnily vůní a chutí.

8. Krok

Po 24 hodinách jsou utopenci připraveni k podávání.

9. Krok

Můžete je servírovat s chlebem či jako součást pikantního občerstvení.

10. Krok

Nálev na utopence recept je hotový!

11. Krok

Pokud byste chtěli připravit nálev na utopence bez vaření, tato možnost takké existuje.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty