INZERCE

Zdroj: Believe_In_Me from Getty Images

Nejlepší maso na grilování

Maso na grilování je klasickým letním jídlem, které je obzvlášť chutné, když je připravené pod širým nebem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg maso Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 lžíce olej Přidáno do
  • 100 ml Sójová omáčka Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na středně velké kusy a vložte ho do misky. Přidejte k němu olej, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Cibuli nakrájejte na kolečka a také ji přidejte. Vše dobře promíchejte, zakryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

2. Krok

Maso vyjměte z marinády a nechte jej odstát při pokojové teplotě alespoň 30 minut před grilováním.

3. Krok

Rozpalte gril na středně vysokou teplotu. Položte maso na gril a grilujte ho z každé strany podle tloušťky kusů masa a teploty grilu.

4. Krok

Maso během grilování potírejte zbytkem marinády. Když je maso hotové, vyjměte ho z grilu a nechte ho alespoň 5 minut odpočívat před podáváním.

5. Krok

K masu podávejte grilovanou zeleninu, brambory nebo jinou přílohu dle vaší chuti. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty