Zdroj: Believe_In_Me from Getty Images
Nejlepší maso na grilování
Maso na grilování je klasickým letním jídlem, které je obzvlášť chutné, když je připravené pod širým nebem.
Ingredience
- 1 kg maso
- 2 ks cibule
- 4 lžíce olej
- 100 ml Sójová omáčka
- 2 ks česnek
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na středně velké kusy a vložte ho do misky. Přidejte k němu olej, sójovou omáčku a nasekaný česnek. Cibuli nakrájejte na kolečka a také ji přidejte. Vše dobře promíchejte, zakryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Maso vyjměte z marinády a nechte jej odstát při pokojové teplotě alespoň 30 minut před grilováním.
Rozpalte gril na středně vysokou teplotu. Položte maso na gril a grilujte ho z každé strany podle tloušťky kusů masa a teploty grilu.
Maso během grilování potírejte zbytkem marinády. Když je maso hotové, vyjměte ho z grilu a nechte ho alespoň 5 minut odpočívat před podáváním.
K masu podávejte grilovanou zeleninu, brambory nebo jinou přílohu dle vaší chuti. Dobrou chuť!