INZERCE

Nejlepší krkonošská kulajda

Pravá krkonošská kulajda je tradiční česká polévka, která je známá svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tato verze receptu pochází z oblasti Krkonoš a zahrnuje výrazné prvky jako houby, brambory a kopr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých húb Přidáno do
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 112 l vývaru (zeleninový masový nebo houbový dle preference) Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 hrst kopru Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme je dozlatova.

2. Krok

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kopr a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.

4. Krok

Ve vedlejší pánvi uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na poloviny.

5. Krok

Do polévky vmícháme smetanu, na chvíli přivedeme k varu a polévku odstavíme.

6. Krok

Před podáváním do polévky vložíme vejce a podáváme s čerstvým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty