INZERCE
Nejlepší krkonošská kulajda
Pravá krkonošská kulajda je tradiční česká polévka, která je známá svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tato verze receptu pochází z oblasti Krkonoš a zahrnuje výrazné prvky jako houby, brambory a kopr.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g čerstvých húb
- 4 velké brambory
- 2 cibule
- 4 vejce
- 11⁄2 l vývaru (zeleninový masový nebo houbový dle preference)
- 4 Lžíce mouky
- 2 Lžíce masla
- sůl, pepř
- 1 hrst kopru
- 200 ml smetany
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme je dozlatova.
2. Krok
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a smažíme dalších pět minut.
3. Krok
Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kopr a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.
4. Krok
Ve vedlejší pánvi uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na poloviny.
5. Krok
Do polévky vmícháme smetanu, na chvíli přivedeme k varu a polévku odstavíme.
6. Krok
Před podáváním do polévky vložíme vejce a podáváme s čerstvým chlebem.