INZERCE

Nejlepší krkonošská kulajda

Pravá krkonošská kulajda je tradiční česká polévka, která je známá svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tato verze receptu pochází z oblasti Krkonoš a zahrnuje výrazné prvky jako houby, brambory a kopr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých húb Přidáno do
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 112 l vývaru (zeleninový masový nebo houbový dle preference) Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 hrst kopru Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme je dozlatova.

2. Krok

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kopr a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.

4. Krok

Ve vedlejší pánvi uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na poloviny.

5. Krok

Do polévky vmícháme smetanu, na chvíli přivedeme k varu a polévku odstavíme.

6. Krok

Před podáváním do polévky vložíme vejce a podáváme s čerstvým chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty