Nejlepší Katsu kari
Katsu kari je oblíbené japonské jídlo skládající se z jemných kuřecích řízků, obalených v drobtech panka a hluboko smažených, podávaných s bohatou a aromatickou omáčkou kari. Toto jídlo je ideální na rodinný oběd nebo večeři, protože je nejen chutné, ale také vypadá velmi atraktivně.
Ingredience
- 4 Kuře prsa
- sůl a pepř podle chuti
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 200 g panka strouhanky
- olej na smažení
- 1 Lžíce oleje na vaření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce kari koření
- 500 ml vývaru
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžička medu
- Vepřové kari omáčky na podávání
- vařená rýže na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou kuřecích prsou. Nejdříve je osolíme a opepříme, poté je obalíme v mouce, vejce a nakonec v drobcích panka.
V hluboké pánvi necháme rozpálit dostatek oleje a poté na něm z obou stran do zlatova usmažíme kuřecí prsa.
Hotové řízky necháme okapat na papírové ubrousky.
V jiné pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kari koření a vše promícháme.
Přilijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a med a vše necháme asi 20 minut produsovat.
Omáčku poté rozmixujeme do hladka a podáváme s usmaženými kuřecími řízky a vařenou rýží.