INZERCE

Nejlepší Katsu kari

Katsu kari je oblíbené japonské jídlo skládající se z jemných kuřecích řízků, obalených v drobtech panka a hluboko smažených, podávaných s bohatou a aromatickou omáčkou kari. Toto jídlo je ideální na rodinný oběd nebo večeři, protože je nejen chutné, ale také vypadá velmi atraktivně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kuře prsa Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 100 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 200 g panka strouhanky Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje na vaření Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce kari koření Přidáno do
  • 500 ml vývaru Přidáno do
  • 1 lžička sojové omáčky Přidáno do
  • 1 lžička medu Přidáno do
  • Vepřové kari omáčky na podávání Přidáno do
  • vařená rýže na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začneme přípravou kuřecích prsou. Nejdříve je osolíme a opepříme, poté je obalíme v mouce, vejce a nakonec v drobcích panka.

2. Krok

V hluboké pánvi necháme rozpálit dostatek oleje a poté na něm z obou stran do zlatova usmažíme kuřecí prsa.

3. Krok

Hotové řízky necháme okapat na papírové ubrousky.

4. Krok

V jiné pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme kari koření a vše promícháme.

5. Krok

Přilijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a med a vše necháme asi 20 minut produsovat.

6. Krok

Omáčku poté rozmixujeme do hladka a podáváme s usmaženými kuřecími řízky a vařenou rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty