INZERCE
Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Nejlepší houskový knedlík
Tradiční český houskový knedlík, tak jak ho znáte z nedělního oběda u babičky. Chutný, nadýchaný a připravený pravou českou rukou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g housky
- 250 ml mléko
- 4 ks vejce
- 250 g hladká mouka
- 1 g sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Housky nakrájejte na kostky a zalijte mlékem.
2. Krok
Nechejte chvíli odstát, aby se mléko vstřebalo.
3. Krok
Do misky rozklepněte vejce, přidejte sůl a mouku a všechno promíchejte.
4. Krok
Přidejte nasekané housky a vše pečlivě promíchejte do hladkého těsta.
5. Krok
Těsto nechte cca 20 minut odpočívat.
6. Krok
Na pracovní ploše rozdělte těsto na porce a vytvarujte knedlíky.
7. Krok
Knedlíky vařte ve vroucí vodě cca 20 minut.
8. Krok
Hotové knedlíky podávejte ihned.