Zdroj: Pixabay
Nejlepší broskvová marmeláda
Broskvová marmeláda bez chemie přináší lahodný, sladký a osvěžující chutí do vašeho jídelníčku a představuje ideální způsob, jak využít sezónní ovoce. Tento recept na broskvovou marmeládu vám zaručeně dodá vůni a chutě léta po celý rok. Je skvělý jako náplň do koláčů nebo jako doplněk k toustu či jogurtu.
Ingredience
- 1 kg broskví
- 500 g cukru
- citron
- 1 vanilka lusk
Nejnovější letáky
Postup
Broskve omyjte, rozkrojte na dvě poloviny a odstraňte pecky. Na malé kousky nakrájené broskve dejte do velkého hrnce.
Přidejte cukr a citronovou šťávu a nechte při pokojové teplotě odstát asi hodinu, než se začne vytvářet šťáva.
Mezitím sejmout vanilkový lusk a rozřezat ho podélně. Semena vyškrábněte a přidejte k broskvím do hrnce.
V hrnci na středně vysoké teplotě zahřívejte broskve s cukrem a citronovou šťávou, dokud nezačne směs vařit. Vařte asi 10 minut a občas promíchejte.
Poté snižte teplotu na střední a vařte dalších 40 až 50 minut, dokud směs nezhoustne a nebude mít konzistenci marmelády.
Hotové marmeládu rozdělte do předem sterilizovaných sklenic a zavřete. Marmeláda by měla vydržet alespoň rok, pokud jsou sklenice řádně uzavřeny. Broskvová marmeláda recept je u konce.