INZERCE

Zdroj: Pixabay: mjpatter

Nejlepší bezlepkový dýňový koláč

Tento bezlepkový dýňový koláč si zachovává strukturu koláče a autentickou dýňovou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
9

Pečivo:

  • 1 šálek Bezlepková hladká mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička Xanthanová guma (pokud ji vaše směs mouky již neobsahuje). Přidáno do
  • 1 polévková lžíce krupicový cukr Přidáno do
  • 312 oz Studené nesolené máslo nakrájené na kousky Přidáno do
  • 1 Velký vaječný žloutek Přidáno do

Náplň:

  • 15 oz Konzervované dýňové pyré Přidáno do
  • 300 ml Dvojitá smetana Přidáno do
  • 3 Velká vejce Přidáno do
  • 0.7 šálek hnědý cukr Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička skořice Přidáno do
  • 12 čajová lžička Ginger Přidáno do
  • 14 čajová lžička muškátový oříšek Přidáno do
  • 0.125 čajová lžička Hřebíček Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 350 stupňů.

2. Krok

Nejprve si připravíme těsto smícháním bezlepkové hladké mouky, xantanové gumy, krupicového cukru a másla ve velké míse, dokud nezískáme strukturu připomínající strouhanku. To můžeme udělat pomocí mixéru na těsto nebo jednoduše prsty.

3. Krok

Do směsi přidejte žloutek a míchejte, dokud se směs nespojí v těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a před použitím ho dejte alespoň na 45 minut vychladit do chladničky.

4. Krok

Těsto rozválejte na lehce pomoučeném povrchu (nezapomeňte použít bezlepkovou mouku) a položte ho na 9palcovou koláčovou mísu. Okraje ořízněte a pak ho dejte zpět do lednice na dalších 15 minut, aby bylo těsto křupavé.

5. Krok

Pečivo upečte naslepo (bez náplně) tak, že ho přikryjete pergamenem na pečení a naplníte sušenými fazolemi. Pečte asi 15 minut, pak fazole a pergamen odstraňte a pečte dalších 5 minut. Tím zabráníte tomu, aby se dno po přidání dýňové směsi rozmočilo.

6. Krok

Na náplň smíchejte dýňové pyré z konzervy, smetanu, vejce, hnědý cukr, sůl a koření (skořici, zázvor, muškátový oříšek a hřebíček) ve velké míse, dokud se dobře nespojí.

7. Krok

Nalijte náplň na těsto a pečte asi 40 minut nebo dokud náplň uprostřed neztuhne.

8. Krok

Před podáváním nechte koláč vychladnout, aby náplň zcela ztuhla a zajistila vždy dokonalý plátek.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty