INZERCE
Zdroj: FB: Vaření,pečení-recepty
Námořnické maso
Námořnické maso je tradiční české jídlo, které se připravuje z vepřového masa, cibule a koření. Toto jídlo je ideální pro oběd nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Maso a koření
- 500 g vepřové maso
- 2 kus cibule
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 4 kus celý pepr
- 2 kus bobkový list
- 1⁄2 lžíce sůl
Omáčka
- 3 Lžíce olej
- 2 Lžíce hladká mouka
- 1⁄2 l voda
Podávání
- rýža
- vejce
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso a cibule nakrájíme na malé kousky. Mírně osolíme a opepříme.
2. Krok
Na panvici rozehřejeme olej a na něm orestujeme maso a cibuli do zlatova.
3. Krok
Přidáme papriku, pepř a bobkový list. Pečeme dalších pár minut.
4. Krok
Mouku rozehřejeme na suché pánvi, přidáme vodu a vše dobře promícháme, aby se neudělaly hrudky. Přidáme k masu.
5. Krok
Zakryjeme a necháme dusit na mírném ohni asi hodinu, až se maso rozpadne.
6. Krok
Podáváme s rýží a vařeným vejcem.