Zdroj: jirkaejc from Getty Images
Nakládaný květák
Nakládaný květák je jeden z mých oblíbených pokrmů, který si připravuju hlavně na zimu.
Ingredience
- 3 kus květáku
- 11⁄2 l vody
- 4 lžíce Soli
- 1 lžička cukru
- 300 ml octa
- 15 kus celých černých pepřů
- 5 kus bobkových listů
- 5 kus klíčkových květů
- 5 kus nových cibulí
Nejnovější letáky
Postup
Začínám rozdělením květáků na růžičky. Záleží na vás, jak velké kusy preferujete.
Připravte si pět litrových zavařovacích sklenic a do každé dejte tři celé bobkové listy, tři klíčkové květy a tři celé černé pepře. Nezapomínejte také na jed novou cibuli nakrájenou na kolečka.
Poté do sklenic pečlivě naskládejte květák.
Pak si v hrnci připravíme nálev. Do 1,5 l vody vložíme 4 lžičky soli, lžičku cukru a 300 ml octa. Vše přivedu k varu.
Horký nálev pak rozlijeme do sklenic s květákem tak, aby byl květák ponořen.
Skladování na chladném místě po dobu dvou týdnů je zaručený způsob, jak dosáhnout optimální chuti. A to je vše! Věřte mi, výsledek stojí za to.