INZERCE

Zdroj: jirkaejc from Getty Images

Nakládaný květák

Nakládaný květák je jeden z mých oblíbených pokrmů, který si připravuju hlavně na zimu.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 3 kus květáku Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 4 lžíce Soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 300 ml octa Přidáno do
  • 15 kus celých černých pepřů Přidáno do
  • 5 kus bobkových listů Přidáno do
  • 5 kus klíčkových květů Přidáno do
  • 5 kus nových cibulí Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Začínám rozdělením květáků na růžičky. Záleží na vás, jak velké kusy preferujete.

2. Krok

Připravte si pět litrových zavařovacích sklenic a do každé dejte tři celé bobkové listy, tři klíčkové květy a tři celé černé pepře. Nezapomínejte také na jed novou cibuli nakrájenou na kolečka.

3. Krok

Poté do sklenic pečlivě naskládejte květák.

4. Krok

Pak si v hrnci připravíme nálev. Do 1,5 l vody vložíme 4 lžičky soli, lžičku cukru a 300 ml octa. Vše přivedu k varu.

5. Krok

Horký nálev pak rozlijeme do sklenic s květákem tak, aby byl květák ponořen.

6. Krok

Skladování na chladném místě po dobu dvou týdnů je zaručený způsob, jak dosáhnout optimální chuti. A to je vše! Věřte mi, výsledek stojí za to.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Oběd

2781 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Rýže

175 recepty

Saláty

264 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty