INZERCE
Nakládané okurky
Nakládané okurky jsou tradiční pochoutkou v mnoha kuchyních po celém světě. Jejich kyselá chuť a křupavá textura je oblíbená přísada do sendvičů, salátů nebo jako samostatný zdravý snack.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg okurek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 Lžíce octa
- 3 Lžíce cukru
- 2 Lžíce soli
- 1 lžička celých pepřových zrn
- 1 lžička hořčičných semen
- voda
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Okurky umyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na tenké kroužky a česnek prolisujeme.
2. Krok
Okurky, cibuli a česnek dáme do velké skleněné nebo keramické mísy.
3. Krok
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl, pepřová zrna, hořčičná semena a bobkové listy. Směs přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut.
4. Krok
Horkou směsí zalijeme okurky v misce. Okurky musí být zcela ponořené v nálevu.
5. Krok
Misku s okurkami přikryjeme a necháme cca 48 hodin v chladničce.
6. Krok
Hotové nakládané okurky podáváme jako přílohu k jídlu nebo samostatně.