INZERCE

Nakládané feferonky

Domácí nakládané feferonky v oleji jsou vynikající k masu, grilování nebo jen tak na chleba. Příprava je snadná a rychlá a tyto feferonky Vás budou stát mnohem méně než ty kupované.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 kg feferonek Přidáno do
  • 2 litrů vody Přidáno do
  • 400 ml jablečného octa Přidáno do
  • 4 Lžíce soli Přidáno do
  • 12 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 1 lžička celého pepře Přidáno do
  • rozmarýn podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si sterilizujeme sklenice, ve kterých budeme feferonky nakládat. Vložíme je všechny do velkého hrnce, zalejeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut.

2. Krok

V mezičase si připravíme osolný nálev. Do vody přidáme ocet a sůl, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

3. Krok

Feferonky omyjeme a na ostrém noži uřízneme vršek. Pokud chceme, můžeme je vydolovat, ale není to nutné.

4. Krok

Do každé sklenice vložíme 3 stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a rozmarýn.

5. Krok

Do sklenic pak pevně nacpeme feferonky a zalijeme je horkým nálevem, až po okraj.

6. Krok

Sklenice pevně uzavřeme a necháme v chladném a tmavém prostoru zrát minimálně 24 hodin. Lze je skladovat na chladném a tmavém místě až několik měsíců, utratit je ovšem třeba do několika dnů po otevření. Naložené feferonky jsou připraveny!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty