:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/MN-kCKwGHJVYUfvykl8j/cb2dd0edf9cb52e49549da933333e3.png)
Nakládané feferonky
Domácí nakládané feferonky v oleji jsou vynikající k masu, grilování nebo jen tak na chleba. Příprava je snadná a rychlá a tyto feferonky Vás budou stát mnohem méně než ty kupované.
Ingredience
- 2 kg feferonek
- 2 litrů vody
- 400 ml jablečného octa
- 4 Lžíce soli
- 12 Karafiáty česneku
- 1 lžička celého pepře
- rozmarýn podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si sterilizujeme sklenice, ve kterých budeme feferonky nakládat. Vložíme je všechny do velkého hrnce, zalejeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut.
V mezičase si připravíme osolný nálev. Do vody přidáme ocet a sůl, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
Feferonky omyjeme a na ostrém noži uřízneme vršek. Pokud chceme, můžeme je vydolovat, ale není to nutné.
Do každé sklenice vložíme 3 stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a rozmarýn.
Do sklenic pak pevně nacpeme feferonky a zalijeme je horkým nálevem, až po okraj.
Sklenice pevně uzavřeme a necháme v chladném a tmavém prostoru zrát minimálně 24 hodin. Lze je skladovat na chladném a tmavém místě až několik měsíců, utratit je ovšem třeba do několika dnů po otevření. Naložené feferonky jsou připraveny!