INZERCE

Nadýchaný pařížský dort

Čokoládové pohlazení pro Vaše chuťové buňky

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 3 vejce Přidáno do
  • 120 g cukru krupice Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • 30 g kakao Přidáno do
  • 90 g hladké mouky Přidáno do
  • 700 ml šlehačka Přidáno do
  • 300 g hořkosladká čokoláda Přidáno do
  • 6 lžic vody Přidáno do
  • 1 Lžíce máslo Přidáno do
  • 3 Lžíce smetany ke šlehání Přidáno do
  • Rum dle chuti Přidáno do
  • Šlehačka na ozdobu Přidáno do
  • Ovoce na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Připravte čokoládový krém: Rozlámejte čokoládu do smetany, zahřejte a vařte 1 minutu za stálého míchání. Nechte vychladnout a uložte do lednice na druhý den.

2. Krok

Ušlehejte pevný sníh z bílků a cukru. Přidejte žloutky, olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem.

3. Krok

Rozetřete těsto ve formě o průměru 23-25 cm a upečte (200°C, 20-30 minut). Nechte vychladnout.

4. Krok

Vyjměte vychladlý korpus z formy a srovnáme povrch nožem.

5. Krok

Vraťte korpus do formy, pokropte rumem a uzavřete ráfek.

6. Krok

Rozšlehejte ztuhlý krém a naneseme na korpus. Uhladíme a uložte dort do ledničky.

7. Krok

Připravte polevu: Rozpusťte čokoládu s vodou ve vodní lázni. Přidejte máslo a smetanu a míchejte do hladka.

8. Krok

Vyjměte dort z ledničky, odstraňte ráfek a položte na mřížku.

9. Krok

Nalijte vlažnou polevu na dort.

10. Krok

Rozetřete polevu nožem a nechte zatuhnout. Přeneste dort na podnos.

11. Krok

Ozdobte dort ušlehanou smetanou po zaschnutí polevy.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty