Zdroj: Freepik
Morušový ovesný dezert s drobenkou
Morušový crumble je dezert, který skutečně ukazuje přirozenou sladkost a jemnou trpkost moruše.
Ingredience
Pro náplň:
- 4 šálky čerstvých moruší
- 4 šálky čerstvých moruší
- 1⁄2 šálek granulovaného cukru
- 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
- Šťáva z poloviny citronu
Na drobenku:
- 1 šálek univerzální mouky
- 1⁄2 šálek ovesných vloček
- 1⁄2 šálek hnědého cukru
- 1⁄2 čajová lžička Skořice
- 1⁄2 čajová lžička Skořice
- 1⁄2 šálek Studené nesolené máslo nakrájené na kousky
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C (375 °F). Tento krok je velmi důležitý, protože pečení při správné teplotě vede k dokonalé křupavé drobence.
Ve velké míse smíchejte moruše s cukrem, kukuřičným škrobem a citronovou šťávou. Mícháme, dokud se bobule dobře nepropečou. Kukuřičný škrob pomáhá zahušťovat ovocné šťávy při vaření a zabraňuje tomu, aby se vám drobenka příliš rozmočila.
Směs s bobulemi přendejte do vymazané koláčové misky nebo jakékoli jiné zapékací misky, kterou máte po ruce.
V jiné míse smíchejte mouku, ovesné vločky, hnědý cukr a skořici na drobenku. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a prsty ho třete se suchými přísadami, dokud směs nebude připomínat strouhanku. Je důležité, aby máslo bylo studené, aby neabsorbovalo mouku a ovesné vločky a spíše je obalilo, což pomůže drobence, aby byla během pečení křupavá.
Touto směsí posypte bobule a dbejte na to, aby byla rovnoměrně rozprostřena.
Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut, nebo dokud nejsou drobky na povrchu zlatavě hnědé a šťáva z bobulí bublá. Delší doba pečení zajistí, že ovesné vločky budou řádně propečené a chutě proniknou do celého pokrmu.
Před podáváním vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.