Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Moravské koláče s tvarohem
Tradiční moravské koláče pečené pro zvláštní události a oslavy.
Ingredience
Na cestách:
- 500 g Hladká mouka
- 50 g Cukr
- 1 kostka kvasinky
- špetka soli
- 250 ml Mléko
- 100 g Máslo
- 2 kus Vejce
Na tvarohovou náplň:
- 500 g Tvaroh
- 100 g Cukr
- 1 kus vejce
- 1 balení Vanilkový cukr
Na posypání:
- 50 g krystalový cukr
- 80 g polohrubá mouka
Ostatní:
- džem
Nejnovější letáky
Postup
Mouku smíchejte s cukrem, droždím a solí. Poté přidejte mléko, ve kterém jste rozpustili máslo, a přidejte vejce. Vypracujte těsto a nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Mezitím si připravte tvarohovou náplň. Tvaroh důkladně promíchejte s cukrem, vejcem a vanilkovým cukrem.
Na posypání smíchejte krystalový cukr s moukou.
Vykynuté těsto přeneste na pomoučený vál a vyválejte ho na tloušťku asi 0,5 cm.
Pomocí skleničky vykrajujte kolečka o průměru asi 10 cm.
Do každého moravského koláče udělejte důlek, do kterého vložte tvarohovou náplň a švestkový džem. Koláče potřete rozšlehaným vejcem a posypte posypkou.
Moravské sušenky nechte na plechu několik minut kynout a poté je vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20-25 minut.