INZERCE

Zdroj: Canva

Moravská čalamáda

Stručný popis: Moravská čalamáda je tradiční jídlo moravské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a vůní. Tento recept je ideální na přípravu klobás, tlačenky či jiných vepřových specialit.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • Zelenina Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 200 ml vinného octa Přidáno do
  • půl lžičky soli Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • půl lžičky pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Ve velkém hrnci si připravíme základ pro čalamádu - smícháme cukr, ocet, sůl, papriku, pepř, hořčici a olej.

3. Krok

Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu a vše řádně promícháme.

4. Krok

Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut.

5. Krok

Hotovou čalamádu ještě horkou naplníme do sklenic, které ihned uzavřeme.

6. Krok

Sklenice necháme vychladnout a poté je uložíme na chladné a tmavé místo. Čalamáda by měla minimálně týden uležet, aby se prolnuly všechny chutě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty