INZERCE

Zdroj: Canva

Moravská čalamáda

Stručný popis: Moravská čalamáda je tradiční jídlo moravské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a vůní. Tento recept je ideální na přípravu klobás, tlačenky či jiných vepřových specialit.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • Zelenina Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 200 ml vinného octa Přidáno do
  • půl lžičky soli Přidáno do
  • 1 lžička papriky Přidáno do
  • půl lžičky pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Ve velkém hrnci si připravíme základ pro čalamádu - smícháme cukr, ocet, sůl, papriku, pepř, hořčici a olej.

3. Krok

Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu a vše řádně promícháme.

4. Krok

Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 30 minut.

5. Krok

Hotovou čalamádu ještě horkou naplníme do sklenic, které ihned uzavřeme.

6. Krok

Sklenice necháme vychladnout a poté je uložíme na chladné a tmavé místo. Čalamáda by měla minimálně týden uležet, aby se prolnuly všechny chutě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty