Zdroj: YelenaYemchuk from Getty Images
Mini pusinky
Mini pusinky jsou jedním z mých nejoblíbenějších cukroví. Skvěle se hodí na setkání s přáteli nebo jako pohoštění pro děti.
Ingredience
- 4 proteiny Vejce
- 200 g Moučkový cukr
- 1 čajová lžička Vinný ocet
- 1 čajová lžička Bramborová mouka
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 120 °C a vyložte plech pečicím papírem.
Bílky ušlehejte do tuha. Když jsou téměř ušlehané, přidávejte po troškách moučkový cukr. V této fázi se vyplatí mít trpělivost a přidávat cukr opravdu pomalu, aby ho bílky stihly vstřebat.
Když je směs hladká a lesklá, přidejte vinný ocet a bramborovou mouku. Na těchto pusinkách se mi líbí lehká křupavost, kterou jim dodává ocet a mouka.
Pokud chcete mít pusinky barevné, použijte potravinářské barvivo. Ale pozor - nepřidáváme ji přímo do směsi, jen ji jemně vmícháme lžící.
Pomocí dvou lžiček naneste na plech tečky. Nezapomeňte, že pusinky hodně rostou, takže mezi nimi musíte zachovat mezery.
Pusinky pečte asi hodinu. Pusinky jsou hotové, když se snadno odlepí od papíru.