Mini pavlova
Mini pavlova je menší verze tradičního pavlova dortu, který pochází z Austrálie a Nového Zélandu. Je to lehký dezert s křupavým meruňkovým plátkem, jemnou vrstvou šlehačky a ovocem na vrchu
Ingredience
- 4 velké bílky pokojové teploty
- 1 šálek g jemného bílého cukru kastorový cukr
- 1 čajová lžička bílého vinného octa ml
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu ml
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu ml
- 1 šálek ml smetany na šlehání
- 1 polévková lžíce cukru moučka g
- Ovoce dle vaší volby jako jahody
- maliny
- kiwi
- mango nebo granátové jablko
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 120 °C a vyložte plech na pečení pečicím papírem.
V čisté a suché míse, vyšlehejte bílky elektrickým šlehačem, dokud se nevytvoří měkké špičky.
Přidávejte cukr postupně, zhruba 1 polévkovou lžíci za druhou, a pokračujte ve šlehání, dokud není směs hustá a lesklá.
Jemně vmíchejte kukuřičný škrob, bílý vinný ocet a vanilkový extrakt do bílkové směsi.
Nakreslete na pečicím papíru 12 kruhů o průměru zhruba 8 cm. Rozdělte bílkovou směs mezi kruhy a tvarujte je do malých hnízd s prohlubní uprostřed.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 60-75 minut, nebo dokud nebudou pavlovy zlatohnědé a křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Nechte je úplně vychladnout přímo na plechu.
Mezitím vyšlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt do měkkých špiček.
Po vychladnutí pavlov, umístěte na každé z nich trochu šlehačky a ozdobte ovocem dle vaší chuti.
Podávejte