Mini Pavlova s čerstvým ovocem
Ingredience
Nástroje
- 5 ks vaječné bílky
- 4 pl krystalový cukr
- 1 pl ocet
- 1 kl kukuřičný škrob
Vanilková náplň
- 2 hrnky šlehačka
- 1⁄2 hrnek mascarpone
- 3 pl moučkový cukr
- 1 kl vanilková esence
Ostatní
- moučkový cukr
- ovoce podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Vejce bílky pokojové teploty mixujeme 1 minutu.
Zdroj: Youtube
Během mixování přidáme k bílkům krystalový cukr a mixujeme dalších 8 minut.
Poté do směsi přimícháme ocet s kukuřičným škrobem.
Test správnosti ušlehání bílků - nevylévají se z misky.
Zdroj: Youtube
Pomocí cukrářského sáčku vytlačíme mini kopce na plech, který je vystlaný pečicím papírem.
Zdroj: Youtube
Lžící srazíme špičku.
Zdroj: Youtube
Mini Pavlova dortíky pečeme 1,5 hodiny na 110°C. Po upečení je necháme v troubě vychladnout - cca 4 hodiny.
Krém Z šlehačky, mascarpone, cukru a vanilkového extraktu vyšleháme vanilkový krém, kterým se mini pavlova dortíčky budou plnit a to tak, že se do středu dortíčku vydlabe dírka.
Zdroj: Youtube
Na krém se položí nakrájené ovoce.
Hotové dortíky posypeme práškovým cukrem.